Havregrød er en fantastisk ting, så længe der bliver smidt et halvt kilo sukker på. Fik som barn altid havregrød til morgenmad, men den blev ikke så godt modtaget - ikke før den dag min faster lavede havregrød til min søster og jeg. Den store hemmelighed ved havregrød er at komme mælk i, i stedet for vand for det gør virkelig en verden til forskel.. Her er en bette opskrift jeg selv bruger:
Havregrød 1 portionIngredienser:
1 dl havregryn
ca. 2 ½ dl mælk
salt
Havregrød kan både tilbereds i gryde og i mikrobølgeovn. Hvis grøden bliver for tyk, kan der tilsættes lidt mere væske.
Fremgangsmåde I gryde:
Kom havregryn og vand eller mælk i en gryde og bring det i kog. Lad det koge 1-2 minutter under områring. Smag havregrøden til med lidt salt.
Fremgangsmåde i mikrobølgeovn:
Rør havregryn med vand eller mælk i en dyb tallerken. Sæt tallerkenen i mikrobølgeovnen ved fuld styrke ca. 2 min. Tag den ud, rør rundt med en ske og smag til med lidt salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar